Over Ecowoods

Onze waarden

Duurzaam en milieuvriendelijk: voor EcoWoods gelden deze begrippen al zo lang het bedrijf actief is. In 1991 begon het bedrijf als HP-Hout vanuit de bosbouw. Sindsdien verwerkt EcoWoods uitsluitend verantwoord gekapte, onbehandelde Europese houtsoorten tot eerlijke houtproducten. De beste kwaliteit Eikenhout en onverwoestbaar Robinia, dat wel het ‘Europese hardhout’ wordt genoemd, garanderen een lange levensduur. Ook Kastanje, Lariks en Douglas worden als houtsoorten gebruikt.

Hoe het is begonnen…

EcoWoods is gestart met het maken van ‘landschapsmeubilair’ in natuurgebieden, parken en het landelijk gebied voor opdrachtgevers als diverse landschapsbeheerders, (gemeentelijke) overheid en weg- en waterbouw. De natuurproducten van EcoWoods zijn ook aantrekkelijk voor gebruik in tuin, erf en weiland. Op basis van de beproefde ambachtelijke technieken wordt een breed aanbod aan luxe producten voor de particuliere markt gemaakt. De vormgeving hiervan loopt uiteen van traditioneel tot strak en modern. Dat geldt ook voor de toepassing in houtconstructies en gebinten.

EcoWoods bedrijfswagen

Duurzaam hout uit eigen bosbeheer

EcoWoods beschikt over een eigen houten- en boomzagerij in Vroomshop waardoor wij perfect in staat zijn om houtproducten op maat te kunnen maken. Al onze producten zijn daardoor ook van ecologisch hout, waardoor we de impact op de natuur beperken.

Het team

Algemeen directeur

Algemeen directeur

Bram Hooijer

Algemeen directeur

Algemeen directeur

Lars Hooijer

Chef werkplaats

Chef werkplaats

Jesse IJmker

Werkplaats medewerker

Werkplaats medewerker

Remon Hamberg

Werkplaats medewerker

Werkplaats medewerker

Tom Van't holt

Algemeen secretaresse

Sanne EcoWoods

Sanne Hooijer

Werkplaats medewerker

Werkplaats medewerker

Rick Holtvluwer